KLEIN BEGINNE 
                       voor begeleiding en persoonlijke groei                                                 voor, tijdens en na een zwangerschap  

 Emilie Wouters (1983)

Ik ben getrouwd met Jakke, moeder van 4 kinderen ( Okke (11), Diede (9), Loek (7) en Wick (4) ), gestalt-art therapeute, kraamverzorgster en voormalig verloskundige.


"Alle werkelijke leven is ontmoeting." (Martin Buber, filosoof)


In mijn rol als gestalt-art therapeute en als kraamverzorgster ontmoet ik een hoop mensen. Het echte contact dat in deze ontmoetingen kan ontstaan, maakt dat ik zo geniet van mijn werk. Ik voel me dan heel levend! 

Tijdens een kraamweek ben ik gemiddeld 1 week heel intensief betrokken bij een gezin. Voor mij voelt het iedere keer heel bijzonder om deel uit te mogen maken van de start van een nieuw gezin. Het intieme contact tijdens deze dagen met de ouders, de pasgeborene en eventuele broertjes en zusjes zijn me dierbaar. Daarnaast leert ieder gezin mij weer wat nieuws over mijzelf, waar ik me dankbaar bij voel. 

Als verloskundige stond voor mij het intieme contact tussen de zwangere vrouw, haar partner en mijzelf centraal. Wat leefde er in hen? Hoe beleefde zij hun zwangerschap? Wat hadden zij nodig? Hoe kon ik, d.m.v. contact met hen, mijn bijdrage leveren aan hun zwangerschap? Een voor mij prachtige uitdaging, die ik nog steeds meeneem in mijn rol als therapeut, begeleider en kraamverzorgster.


Als kraamverzorgster en gestalt-art therapeute neem ik mijn verloskundige kennis en mijn eigen ervaringen als moeder van mijn 4 kinderen mee in mijn begeleiding. Hierdoor ontstaat voor mij een mooi geheel om je te begeleiden voor tijdens en na een zwangerschap. Als gestalt-art therapeute loop en kijk ik met je mee in jouw persoonlijk proces. D.m.v. experimenten en oefeningen nodig ik je uit naar jezelf te kijken. Zodat jij je eigen antwoorden op jouw vragen en problemen zult ontdekken. Op deze manier kun je op eigen kracht weer verder. 


"Kennis haal je overal. Wijsheid alleen uit jou."


Ben je niet zwanger, heb je die wens ook niet en heb je wel de behoefte aan begeleiding, dan ben je uiteraard ook altijd welkom!