Zwangerschap

Het creëren van, dragen en leven met je kind is een gezond, mooi en wonderlijk proces. Het kan voor jou ook een ingrijpende fase zijn in je leven.

Alleen al de vraag; "Wil ik, samen met jou, een kind groot brengen?" Kan al een klus op zich zijn om voor jezelf - en daarna samen - te beantwoorden.

De drie fases van voor, tijdens en na een zwangerschap kunnen plezier, geluk en prettige spanning geven. Ook kunnen ze voor bijvoorbeeld stress, angst, en piekeren zorgen. Al deze emoties zijn aanwezig in jou. Net als je kind, gedurende een zwangerschap. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar in contact. Uit onderzoek blijkt dat dit contact effect heeft op je (ongeboren) kind.


(zie bijv. de film "In utero" op www.inutero.info, of "from womb to world, the journey that shapes our lives" TEDx Anna Verwaal)

Ook Tessa Roseboom beschrijft In het boek "De eerste 1000 dagen" bijvoorbeeld hoe bepalend invloeden zijn, in de periode van de bevruchting tot je 2de verjaardag, op de rest van je leven.


Niet alleen voor jou, ook voor je kind, is het dus gezond om stil te staan bij jouw emoties en gevoelens. Speciaal voor wat betreft je “onaangename” emoties en gevoelens. Als je die namelijk (leert) te uiten/hier expressie aan (leert) te geven, bij stil leert staan, sla je ze niet meer op in je lijf. Zijn ze minder in contact met je kind gedurende een zwangerschap. Waardoor je ze minder overdraagt op je kind.

Dit geldt ook als je ouder bent (geworden). Als ouder sta je (vooral de eerste jaren) in een nauw contact met je kind. Door naar jouw emoties en gevoelens te kijken en deze serieus te nemen, breng je deze in contact minder over op je kind.

"De geboorte van een kind, is ook de geboorte van een moeder.
Die had daarvoor niet bestaan.
De vrouw wel, maar de moeder nee, dat is iets geheel nieuws."

Baghwan Sri RajneeshKijken naar jouw onzekerheden, angsten, verdriet e.d. vraagt moed. Is alles behalve makkelijk.

EN je leert er jezelf (nog) beter door kennen. Je helpt hiermee jezelf en bovendien je kind.


Zoek je ondersteuning in (een van) deze fases in je leven en / of herken je jezelf bij een van de vragen bij “Wat is Gestalt-Art”?

Dan kan gestalt-art therapie iets voor jou / jullie zijn.


We beginnen met een intakegesprek.
Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Ook kun je jouw hulp-en of leervraag inbrengen. Als die er (nog) niet is, kijken we hier samen naar. Ik laat je tijdens dit gesprek kennis maken met gestalt-art. Zo ervaar je zelf hoe dat voor jou is. Hoeveel sessies je nodig hebt is helemaal aan jou. Er is geen minimum of maximum aan te geven. Jij voelt zelf aan of je hulpvraag door jezelf beantwoord is en of je hiermee verder kunt.

info@kleinbeginne.nl

06-24485752